Het Team

Shirley Mathoera

Mijn naam is Shirley, oprichter en voorzitter van FC Matties.Vanuit mijn idealistische kijk op de wereld, heb ik FC Matties opgericht. Soms moet je ongelijk investeren om gelijkheid te creëren. Kinderen vormen de toekomst en elk kind heeft recht op gelijke kansen en verdient het om plezier te ervaren. Daarom zet ik me in om kansenongelijkheid onder de kinderen te verminderen. Elk kind heeft hoop nodig! Hieruit put je kracht! Zullen wij samen zorgen voor de verbinding tussen kind en maatschappij? Zullen we samen werken aan het verminderen van ongelijkheid? Alleen samen kunnen we dit doen. Vanuit de Verenigde Naties zijn er in 2015 zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen opgesteld. Doel 10 is de ongelijkheid verminderen. Mijn wens is dat ik in 2030 deze stichting succesvol kan afsluiten en dat mijn doel en SDG 10 gehaald is.

Doen jullie mee?

Dank,
Shirley


Sanne Leenders
(zij/haar)

Mijn naam is Sanne. Ik ben begonnen bij Stichting FC Matties als Trainee binnen het SDG Traineeship, een initiatief van SDG House en TheRockGroup. Gedurende dit vijftien weken durende traineeship zijn Mariko en ik aan de slag gegaan om concreet bij te dragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals in het bedrijfsleven en de publieke sector. Wij hebben ons als trainees ingezet voor SDG 10 ‘reducing inequalities’ door middel van het ondersteunen van Shirley bij het opzetten van Stichting FC Matties. Na dit traineeship zal ik me voor Stichting FC Matties in blijven zetten als secretaris binnen het bestuur van FC Matties.
Ik zet mij graag in voor diversiteit en inclusiviteit en vind het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig behandeld wordt en geloof erin dat iedereen recht heeft op gelijke kansen. Thema’s die goed aansluiten bij Stichting FC Matties. Ik hoop met Stichting FC Matties mijn steentje bij te kunnen dragen om kansenongelijkheid onder kinderen te verminderen.


Mariko Overgoor
(zij/haar)

Hi, ik ben Mariko. Via het SDG Traineeship ben ik terecht gekomen bij Stichting FC Matties. Ik geloof erin dat alle mensen dezelfde kansen verdienen, dit begint bij kinderen. Met de hoeveelheid ongelijkheid in de wereld, draag ik graag mijn steentje bij om dit tegen te gaan. Ik zet me daarom met plezier in voor Stichting FC Matties.
Tijdens het SDG Traineeship ben ik gedurende 15 weken actief bezig geweest met de opbouw van FC Matties als SDG Trainee. Hierbij heb ik een bijdrage geleverd aan het schrijven van de teksten op de website, het vormgeven van de website, contacten leggen met mogelijke partners en het meedenken bij social media content. Na het traineeship blijf ik nog actief bij FC Matties en blijf ik Shirley ondersteunen als penningmeester binnen het bestuur.