Over Stichting FC Matties

Kinderen vormen de toekomst. Elk kind heeft recht op gelijke kansen en verdient het om plezier te ervaren, bijvoorbeeld door middel van buitenschoolse activiteiten. Verschillende onderzoeken wijzen naar de positieve impact van buitenschoolse activiteiten op kinderen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

Helaas zien we in de praktijk dat deze kansen niet voor elk kind gelijk zijn. Het is niet voor elk kind vanzelfsprekend om toegang te hebben tot plezierige buitenschoolse activiteiten. Dit kan een grote impact hebben op hun persoonlijke ontwikkeling en daarmee hun toekomst.

Daarom zet FC Matties zich in om kansenongelijkheid onder kinderen te verminderen. Wij focussen hierbij op sport omdat dit een verbindende factor is in de samenleving. Sport is universeel en zorgt voor plezier, ambitie en ontspanning. Daarnaast spelen sporthelden een grote rol voor vele kinderen en halen ze veel inspiratie uit deze rolmodellen. Echter is de afstand tussen sporthelden en kinderen vaak erg groot, zeker voor bepaalde groepen binnen de samenleving. Stichting FC Matties zou graag een brug slaan tussen deze groepen.

Veel kinderen kijken met plezier en bewondering naar sportcompetities zoals de Eredivisie. Rondom deze competities worden vaak leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan als jeugdmascotte mee het veld op lopen met je favoriete voetballer. Jeugdmascotte kun je alleen worden als je lid bent van een clubblad. En dat kost geld. Maar niet elke ouder heeft de financiële middelen hiervoor. FC Matties streeft ernaar elk kind gelijke kansen te geven op dit soort activiteiten ongeacht hun financiële thuissituatie.

Kansen creëren, heet dat in voetbaltaal!