Projecten

FC Matties zet zich in om sportevenementen en de bijbehorende sportactiviteiten toegankelijker te maken voor alle kinderen. Dit doet FC Matties door middel van het aanbieden van bijvoorbeeld lidmaatschappen op clubbladen. Via deze clubbladen kunnen kinderen namelijk meedoen met leuke activiteiten omtrent hun favoriete voetbalclub. Denk hierbij aan het meelopen als mascotte en toegang tot exclusieve evenementen!

FC Matties zet zich in zodat elk kind een kans krijgt om plezier te beleven ongeacht diens achtergrond. Elk kind heeft namelijk recht op leuke buitenschoolse activiteiten, maar helaas is dit niet voor elk kind de werkelijkheid. En juist sportactiviteiten, welke zo erg voor verbinding zorgen beginnen gemeenschappen, zouden voor elk kind even toegankelijk moeten zijn. Daarom focust FC Matties zich op deze activiteiten rondom sportcompetities, om elk kind plezier te laten beleven, met het oog op een hoopvolle toekomst!

Naast het bieden van de lidmaatschappen, wil FC Matties ook hulp bieden aan kinderen en verzorgers om op de langere termijn zelfstandig deze activiteiten door te kunnen zetten. Het is namelijk erg belangrijk dat deze leuke activiteiten niet helemaal wegvallen nadat FC Matties zich heeft ontfermd over het sponsoren van deze activiteiten. Leuke activiteiten moeten altijd deel zijn van ieders kindertijd, alleen zo kunnen we écht bijdragen aan een fijne kindertijd en hoopvolle toekomst! FC Matties zet zich daarom ook actief in met het geven van voorlichtingen bij scholen en instanties om zo kinderen en hun verzorgers wegwijs te maken over hoe ze deze activiteiten eventueel later zelf zouden kunnen bekostigen. Daarnaast vindt FC Matties het ook erg belangrijk dat ouders in dit proces worden betrokken, om gezamenlijk kansen te creëren voor alle kinderen.

Momenteel focust FC Matties zich enkel op voetbal en enkele steden, maar het doel is om uit te breiden op verscheidene sporten door heel Nederland heen.